2010-09-03 07:25:15• hírek • Szatmár.ro

Magyar szakember nélkül

Az RMDSZ megyei szervezete a mezőgazdasági igazgatóságon megtartott versenyvizsgák felülvizsgálatát kéri, ott ugyanis egy magyar munkatárs sem maradt.

A nyolcvanegyből 29 alkalmazottal működik tovább a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság, a maradók között viszont egyetlen magyar nemzetiségű szakember sincs. Ez - véli Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke több, mint gyanús, így a szervezet vezetősége értesítette a dologról az országos vezetést, és átiratot fogalmaz meg a Mezőgazdasági Minisztérium irányába.

- Úgy vélem, szakembereink nem is rosszabbak, nem is jobbak a román kollégáknál, ezért fölötte érdekes, hogy még csak mutatóba sem maradt egy magyar ember sem az intézményben. Pedig nem egy olyan munkatárs dolgozott az igazgatóságon, aki húsz-harminc év tapasztalatot tudhat maga mögött, és betéve tudja a megye mezőgazdaságát - fejtette ki az elnök.

Amint arról már portálunk is említést tett: október elsejétől kerül sor az intézmény átszervezésére, és azt, hogy kik maradnak a mezőgazdasági igazgatóságon, versenyvizsga alapján döntötték el. Az RMDSZ megyei szervezete indítványozza majd a versenyvizsga törvényességének a felülvizsgálatát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: